Kogebog

Rig på fibre og vitaminer - Sund mad for fattigrøve

 

Rig på fibre og vitaminer - Sund mad for fattigrøve

Vibeke Nørly går meget op i sund kost, der er en del af hendes kursus koncept. Kursisterne får derfor sund, vitaminrig og fiberrig kost, da hun er meget opmærksom på kostens betydning for såvel vores fysiske og mentale trivsel, som for vores indlærings- og koncentrationsevne.

Hun har ofte hørt fra kursisterne, at sund kost er alt for dyrt, når man er på kontanthjælp eller dagpenge. Og så har hun med et stort smil kunnet fortælle, at den lækre mad de lige har spist, faktisk også har været billig i indkøb.

Faktisk kunne titlen på kogebogen udvides med "skrevet af fattigrøve," da Vibeke Nørly og hendes mand familie selv har prøvet at leve af stort set ingenting, da finanskrisen var på sit højeste.

Det blev en livsstil, så de er stadig meget opmærksomme på at få mest muligt ud af deres indkøb. Der kan gå helt sport i at servere det sundeste og billigste måltid.

 

 

En af Vibeke Nørlys dejlige veninder, billedkunstner Suzanne Eis Benzon, har lavet nogle illustrationer til kogebogen, og har også bidraget med et par sunde og billige opskrifter. Suzanne og Vibeke har prøvespist flere af hinandens opskrifter, da de begge går meget op i sund mad og kostens betydning for vores sundhed.

"Jeg kan simpelthen se og mærke på mange af mine kursister, hvordan de bliver sundere og mere energiske i løbet af et kursusforløb her," siger Vibeke Nørly. "Der kommer farve i kinderne, klarhed i øjnene, huden bliver friskere og energiniveauet stiger mærkbart."

"Der er mange, som fortæller at de er overraskede over, hvor friske de føler sig sidst på dagen, hvor de normalt plejer at falde sammen i sofaen. En del taber sig nogle kilo i løbet af de længerevarende kurser. Flere fortæller, at de pludselig har opdaget, at de ikke er stoppet op i kiosken eller hos bageren, som de normalt plejede at gøre på vej hjem."

"Det er skønt, når vi får så konkrete eksempler på, at den kost vi serverer, virkelig har en effekt. Deraf kom idéen til kogebogen også, da mange bad om at få opskrifter og smagsprøver med hjem til sig selv eller deres kone," siger Vibeke med et smil.

 

Foruden det store fokus på fibre og vitaminer, har kogebogen også fokus på basiske fødevarer.

 

"Jeg har desværre været udsat for en del ulykker, som har invalideret min krop," fortæller Vibeke Nørly og fortsætter:

 

"Når kroppen hele tiden skal bearbejde inflammation rundt omkring i kroppen, og i øvrigt konstant er udsat for et højt smerteniveau, så ophober der sig meget let affaldsstofferi kroppen, der så at sige syrer til. Det er meget vigtigt at komme af med alle affaldsstofferne, og derfor har jeg stort fokus på at afbalancere kroppen med basiske fødevarer."

 

Derudover er Vibeke fødevare allergiker, så opskrifterne tager også hensyn til mange former for allergi. "Jeg kan f.eks. ikke tåle gulerødder, ærter, bønner og soya, og det giver jo nogle udfordringer, når resten af familien godt kan tåle det."

 

Suzanne Eis Benzon har været meget syg af cancer, og har derfor også været igennem en kostomlægning, hvor hun bla. har udeladt alle mælkeprodukter af sin kost. Smilene blev ekstra store hos Vibeke Nørly og Suzanne Eis Benzon, da Suzanne sidste år ringede til Vibeke med denne fantastiske besked: "Jeg er et mirakel! Den seneste scanning viser, at metastaserne er væk!" Læs evt. mere om Suzanne på Vibeke's blog: Vejen til succes.

 

Vibekes egen familie har også levet med udelukkelse af mælkeprodukter i et halv år for at afgøre om deres tvillingesønner var allergiske over for mælk. Mange af opskrifterne giver derfor alternativer til, hvordan man kan tilgodese forskellige behov.

 

"Rig på fibre & vitaminer - Sund mad for fattigrøve" er altså også en kogebog for allergikere, smertepatienter, og kræftramte. Med de mange alternative muligheder i opskrifterne, kan kogebogen også snildt være til inspiration til forældre med kræsne børn. En oplagt gaveidé til alle, der værdsætter sund og velsmagende mad.

 

 

Kig forbi C4-011 på BogForum

 

Få et godt tilbud, og deltag i vores konkurrence om flotte præmier, eller få 10 minutters gratis rådgivning.

 

Rig på fibre og vitaminer - Sund mad for fattigrøve

Paperback Normalpris: 200 kr. inkl. moms - på BogForum kun 150 kr. inkl. moms!

E-bog - " - 150 kr. inkl. moms - på BogForum kun 100 kr. inkl. moms!

 

 

Vibeke Nørly signerer gerne bøgerne.