Spørgsmål HK

Spørgsmål fra publikum

Her udvalgte spørgsmål samt korte svar til hvert enkelt

 

 

Hvordan kan man bevare motivationen v/afslag på afslag?

 

Det er klart at du bliver skuffet, når du modtager afslag på en jobansøgning til et job, du gerne ville have. Hvis det slet ikke rørte dig, ville der jo slet ingen grund have været til at søge jobbet.

 

Derfor er det helt OK at mærke skuffelsen. Kunsten består så i at forsøge at finde grundene til at du ikke gik videre til samtale, således at du kan ramme bedre ved næste jobansøgning. Det har vi forskellige forslag til på vores online sit, hvor vi går mere i dybden med dette emne.

 

Der kommer snart et podcast på vores online site omkring det følelsesmæssige ved modtagelse af afslag og hvordan du kan lære at håndtere det.

 

 

 

Hvordan skiller jeg mig mere ud?

 

Du skal finde dine unikke eller særlige karakteristika. Det kan være i forhold til din personlighed eller din faglighed.

 

Lav meget gerne øvelserne i det udleverede hæfte, spørg mennesker, der kender dig godt og spørg nogen, du slet ikke kender (brug f.eks. den øvelse vi lavede under foredraget).

 

Mange gange opfatter du selv det du er unik på, som værende helt selvfølgeligt, fordi det er let for dig! Lad dig ikke snyde af dit eget selvværd til at negligere dine naturlige styrker.

 

Det behøver ikke være svært for at være godt eller vække respekt!

 

 

 

Kan jeg få en gennemgang af de signaler forskellige personligheder sender?

 

Det er desværre alt for stort et emne til at besvare helt kort her, men vi planlægger snart et gratis webinar omkring dette emne. Følg med på vores hjemmeside, hvor vi vil reklamere for dRed!e

 

Vi skriver også omkring dette emne på vores online univers.

 

 

 

Personligheds test er meget brugt - hvordan skal man bruge det positivt?

 

For hver gang du modtager en tilbagemelding på en Personlighedstest, så tag imod det med kyshånd og forsøg at lære så meget nyt om dig selv som du kan, og bliv bekræftet i alt det, du allerede ved!

 

Du skal samtidig være bevidst om at enhver personlighedsanalyse er et øjebliksbillede. Der vil være elementer, der er påvirket af din sindstilstand lige på test-tidspunktet, andre elementer er påvirket af episoder for op til et år siden (dødsfald, stress, skilsmisse, sygdom, osv.) og andre ændrer sig formentlig aldrig.

 

Det er derfor aldrig den endegyldige sandhed, idet den ehller ikke siger noget om din intelligens (det kan andre testtyper), uddannelsesniveau, osv.

 

 

 

Som jobansøgende er der mange som gerne vil præge en og fortælle, hvordan de skal være for at komme i job. Det kan virke overvældende. Hvordan kan jeg forholde mig til det?

 

Du skal forsøge at lytte til dem med et filter foran ørerne, der minder dig om at de mener det godt, og at du kan tage det til dig, som du kan bruge til noget og skrotte resten.

 

De fleste mennesker brænder jo for at gøre en forskel for andre, og derfor er det en helt naturlig trang, som de formentlig ikke rigtig kan holde nede. Har de job, mens du er ledig, kan de endda mene at de (efter egen opfattelse) formentlig kan lære dig, hvordan du kan slippe gennem nåleøjet.

 

Der er jo altid en mulighed for at de rent faktisk har ret - så lad være med at være alt for afvisende, selv om du muligvis har hørt rådet masser af gange før. Brug igen det du kan og glem resten.

 

Lad være med at bruge for meget energi på at undslå dig de gode råd. Der kunne jo ligge et guldkorn gemt et sted. Det vigtigste er at du holder på din egen energi, så du ikke lader dig påvirke, stresse eller irritere af de andres forsøg på at hjælpe dig.

 

 

 

Hvordan kan man holde på sin egen energi, når ens omgangskreds mener noget andet end en selv?

 

Se svaret lige oven for. Der er også en lang række praktiske råd, som vi kommer meget mere ind på i vores online univers.

 

 

 

Jeg syntes det er svært at sælge sig selv bedst muligt, når jeg er introvert. Har du nogle gode råd?

 

Du skal i hvert fald vide, at du langt fra er alene. Der er mange introverte, der slås med samme udfordring. Derfor er det også et emne, vi behandler mere uddybende i vores online univers.

 

Heldigvis er der jobs, der er meget oplagte til udadvendte/ekstroverte mennesker (salgsassistent, kundeservice, m.m. ligesom det modsatte naturligvis er tilfældet - f.eks. bogholder, analytiker, forsker, osv.

 

Igen kommer autenticitet ind i billedet - stå ved, hvem du er. Vil du gerne blive bedre til at håndtere forskellige situationer som introvert, så vil vi behandle dette emne i vores online univers via artikler, podcasts, etc.

 

 

 

Hvordan man tilrettelægger cv + udstråling, mm.

 

Igen skal du bruge lidt tid på at gennemgå øvelserne i din workbook. Det er vigtigt at være autentisk og kende dine styrker/begrænsninger.

 

Lad din personlighed gennemsyre såvel din ansøgning som dit CV. Det skal nærmest drive af dig, så vi har en sikker fornemmelse for dig som person, når vi læser dit materiale igennem.

 

 

 

Hvordan kommer vi så langt som til samtale?

 

Det gør du ved at lave en spændende og autentisk ansøgning, med et CV der matcher. Du skal vække vores lyst til at møde dig!

 

Der skal derfor være en god sammenhæng i det du skriver til os. Du skal svare på det vi spørger om i annoncen.

 

 

 

I forbindelse med gennemgangen af kropssprogets betydning, hvad er så vigtigt for at give et godt indtryk af dig over for kommende arbejdsgiver?

 

Den meget korte version vil være at du skal se frisk, sund og rask ud. Det dur altså ikke med rødsprængte kinder eller øjne, for vi vil som arbejdsgivere straks tænke at du af en eller anden grund ikke passer godt på dit helbred (=risiko for sygefravær, misbrug, ol.)

 

Det er også vigtigt at du virker aktiv men rolig. Hvis du er alt for passiv tænker vi at du måske ikke får opgaverne fra hånden hurtigt nok. Er du alt for urolig, bliver vi bekymrede for hvor meget du selv tror på at du kan løfte opgaven.

 

 

 

Har du et job til mig?

 

Nej, vi har desværre ingen ledige jobs lige i øjeblikket, ligesom vi ikke i øjeblikket har mulighed for at have praktikanter eller personer i arbejdsprøvning, ol. Så snart vi igen åbner op for dette, vil det komme til at stå på vores forside, samt på vores Facebook og LinkedIn profiler.

 

 

 

 

Kan du hælpe mig med at finde job?

 

Vi kan hjælpe dig med at finde jobbet ved at brande dig, dit CV, osv. afhængigt af, hvor meget tid og energi du selv vil kaste ind i projektet.

 

 

 

Vil du vide mere?

 

Vi håber du kan bruge disse svar - og hører gerne fra dig, hvis du har yderligere spørgsmål.

 

For mere uddybende svar henviser vi til vores online univers om Personlig Branding.

 

Her kan du allerede nu finde artikler, brevkasser med spørgsmål og svar, medlemsforum, videoer, podcasts, webinars, m.m. og der vil løbende blive uploadet nyt materiale.

 

Der er et særligt tilbud for medlemmer af HK, således at det kun koster 185 mod normalt 250 kr. inkl. moms pr. mdr. Tast HK ud for feltet coupon code! Der er ingen binding og du kan derfor til enhver tid melde dig ud igen, hvis du måtte ønske det.